Selailin muutamia blogeja ja leipäkirjoja ja päädyin, itselleni hyvin tyypilliseen tapaan, tekemään vähän sinne päin, monia reseptejä yhdistellen seuraavanlaiseen tulokseen joka nautittiin tulisen kikhernekeiton kaverina. Äiti, ole hyvä:
![]() |
Olis voinu olla vähän enemmänkin suolaa ja timjamia. |
Focaccia
450g vesi15 g hiiva
90g durumjauho
200g hiivaleipäjauho
300g vehnäjauho
10g suola
25g öljy (oliiviöljyä, aurinkokuivattujen tomaattien öljyä...)
pellille reilulla kädellä oliiviöljyä
sormisuolaa
timjamia
Vaivaa ensimmäiset aineet sekaisin, anna taikinan olla 10 minuuttia. Lisää suola ja öljy (itse käytin aurinkokuivattujen tomaattien öljyä), vaivaa taasen noin 5 minuuttia. Ja taas annetaan taikinan olla, nyt noin 30 minuuttia.
Öljyä uunipelti reilulla kädellä, kaada taikina siihen. Anna olla vartin verran, töki taikinaan sormilla koloja, sivele pintaan lisää öljyä ja ripottele päälle reilusti sormisuolaa (itsellä aina Maldonia) sekä timjamia (no juu, tuore rosmariini olisi ollut vieläkin parempaa mutta sitä kun ei sattunut olemaan niin mentiin sillä mitä löytyi. Eli timjamilla.)
Paista uunissa 225c noin 25 minuuttia tai kunnes leipä on kaunis pinnalta.
Tämähän on semmoista tyypillistä parhaimmillaan leivontapäivänä -leipää, mutta menettelee paahdettuna seuraavanakin päivänä. Juurileivillä tätä kyseistä vikaa ei ole, nehän maistuu ihan yhtä hyvälle pari päivää.
Seuraavaksi tuleekin (vihdoin!) blogikirjoitus juureen tehdystä leivästä, stay tuned.
Mnusta timjami sopii jopa paremmin leipään, se kun ei ole tikkuinen kuten rosmariini :) Ja tuoksuu niin ihanalta.
VastaaPoistaPysyn taajuudelle tuunattuna sen seuraavan leipäjutun toivossa!
Jee, eka kommentti! Kiitos Campasimpukka :)
VastaaPoistaIhan hyvä pointti tuo tikkuisuus, mausteet oman maun mukaan, niin kuin aina.