![]() |
Kahdeksannen päivän juuri ei enää haise niin järkyttävän pahalle ja näyttääkin jo aika hyvältä |
Juuren syöttäminen, viidennestä kymmenenteen päivään (noin)
60g tekeytynyttä juurta45g kädenlämpöistä vetta
90g vehnäjauhoja
Liuota juuri veteen, sekoita jauhot joukkoon. Tässä vaiheessa juuresta muodostuu hämmästyttävästi taikinapallon oloinen, no, juuritaikinapallo. Pistä pallo puhtaaseen rasiaan jonka kannen saa tiiviisti kiinni.
![]() |
Viidennen päivän juuren kuplat, eli siis ennen syöttöä. |
![]() |
Viidennen päivän juuritaikinapallo |
![]() |
Seitsemännen päivän juuren kuplat |
Viidentenä ja seitsemäntenä päivänä siis syötetään juuri yllä mainitulla kaavalla. Sen jälken siirrytään syöttämään kerran vuorokaudessa, edelleenkin samalla kaavalla. Nyt kun on kahdeksas päivä menossa juuri ei enää haise niin järkyttävän kamalalle kuin aikaisemmin, hajusta tulee aluksi miedompi ja miedompi kerta kerralta, vaikka kyllähän se tietenkin haisee happamalle aina. On tärkeää että juuri kuplii ja laajenee. Kun juuri nelinkertaistuu kahdeksassa tunnissa on se valmis käytettäväksi, tähän menee minun juureltani luultavasti vielä noin 3-4 syöttökertaa ja siis vuorokautta. En jaksaisi millään odottaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti