sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Henri Alénin innoittama pesto inkamarjoista ja aurinkokuivatuista tomaateista


Pääsin muutama viikko sitten osallistumaan Cocovin järjestämään tilaisuuteen jossa minä ja kourallinen muita bloggareita saimme tutustua heidän tuotteisiinsa, kesäisellä painotuksella.


Outin leipä ja jännä kookosöljy-porkkana -levite

En itse ole suurikaan superfoodien puolesta puhuja jos niillä ajatellaan olevan jotain ylimaallisia terveysetuja, mutta muiden ruoka-aineiden ja mausteiden seassa ne menevät hyvin. Tämä tuntui myös olevan tuotteita ruoanlaitossa esitelleiden Keittiökameleontti-Outin ja erityisesti Henri Alénin painotus.


Mansikka-raparperi Trifle

 Henri Alén on jotenkin tosi hurmaava tyyppi. Äidyimme keskustelemaan ruoan eettisyydestä ja kasvissyönnistä jonka totesimme olevan tulevaisuudessa ainoa vaihtoehto jotta tämä maapallolinen ihmisiä saa syödäkseen. Oma suhtautumiseni eläinten syömiseen on hyvinkin kaksijakoinen. Olen ollut vuosia kasvissyöjä ja pari vuotta vegaani, nykyisin kuitenkin syön satunnaisesti lihaa, mutta kananmunia ja maitotuotteita menee useita kertoja viikossa. Käyn kuitenkin jatkuvasti itseni kanssa taistelua asiasta koska koen varsinkin tehotuotettujen eläinten syömisen hyvin kyseenalaiseksi. Meidän perheessä ostetaan luomulihaa (ja -munia) ja villinä kasvanutta eläintä niin kuin poroa mutta ei sekään saa painavaa omaatuntoa kovinkaan kepeäksi.

Henkka kuulemma käy itsensä kanssa samanlaista taistoa lihansyönnin oikeutuksesta joka päivä ja se mikä ilahdutti minua suuresti oli hänen suunnitelmansa avata Helsinkiin parin vuoden sisällä kasvisravintola! Oih ja voih jos tännekin saataisiin hyvää kasvisruokaa tarjoava ravintola! Kuulemma idean toteutusta estää tässä vaiheessa vielä se, ettei hän osaa tehdä tarpeeksi hyvää kasvisruokaa...


Henkan Grillattu porsaankylki avomaankurkkutsatsikilla
ja  jäljempänä imitoimallani inkamarja-aurinkokuivattutomaatti -pestolla

En ollut ihan varma saanko porsasta syötyä mutta onneksi uskalsin maistaa sillä tuollainen pieni annos oli ihan hyvää. En oikein muista mitä tuossa hänen pestossaan oli, mutta alla oma viritelmäni aiheesta. 


Maku oli paljon herkullisempi kuin mitä kuva
jälleen kerran antaa ymmärtää.

Pesto inkamarjoista ja aurinkokuivatuista tomaateista

kourallinen inkamarjoja
6 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
kourallinen basilikaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
punaviinietikkaa

Surauta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Haa, maailman lyhyin resepti taisi juuri syntyä! Mukaan voisi laittaa myös esimerkiksi auringonkukansiemeniä.

Inkamarjat ovat jännän makuisia, hapokkaita, melkein sitruksisia ja sisällä olevat siemenet tuovat kuivatut viikunat mieleen. Nämä voisi sopia salaatteihin myös aika hyvin tai erilaisiin pähkinä-marja -sekoituksiin.

Saimme paljon tuotenäytteitä Cocovilta, mutta harmikseni chia-siemeniä ei ollut mukana. Niitä täytyy aivan ehdottomasti käydä ostamassa sillä Triflessä ollut mansikka-raparperi-hilloke jossa niitä oli käytetty oli aivan järjettömän hyvää ja kesäistä ja se rakenne oli tosi suunmukainen, rakeinen kuin mannapuuroa ja passionhedelmää olisi sekoitettu mutta miellyttävällä tavalla! Äh, en osaa kuvailla paremmin, kokeilkaa!



4 kommenttia:

  1. Tekeekö uusi hienosteleva ja eksoottiselta kuullostava nimi karviaiskoisosta jotenkin hienomman hedelmän? Kaikkihan nimittäin tuntevat tämän jokaisessa ruokakaupassa myytävän marjan nimellä ananaskirsikka tai kapinkarviainen tai karviaiskoiso.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, en tiennytkään että inkamarjat on sama asia kuin ananaskirsikat! Pikaisella googlauksella sekin selvisi. en olisi kyllä yhtään osannut yhdistää makua niihin, nuo ovat niin älyttömän kirpsakoita ja tosi tummanpunaisia väriltään. En varmaan olisi koskaan näitä itse ostanut paitsi ehkä just jos olisivat olleet "kuivattuja ananaskirsikoita", nimi inkamarja on munkin mielestä aika outo.

      Poista
    2. oho mielenkiintosta infoa! Gojihan on ihan samallainen hömppä myyntinimi asiaan millä on jo suomeksikin nimi valmiiksi, susimarja.

      siinä pestossa oli ananaskirsikoita(!), manteleita, rosmariinia, öljyä ja ainakin etikkaa..

      Poista
    3. Se on vähän sama juttu kun luontaistuotekaupoissa myydään E-koodijauheita lisäaineita kauhisteleville ituhipeille. E410 kelpaa kummasti niilläkin ruuanlaittoon kun se myydään nimellä
      "Carobjauhe, ei sisällä lisäaineita" Hahaha :D

      Poista