perjantai 31. toukokuuta 2013

Tofupyörykät kahdella tavalla

Jääkaapista löytyi kaksi pakettia tofua joiden viimeinen käyttöpäivä oli mennyt jo muutama päivä sitten. Avasin paketit ja totesin tofut syöntikelpoisiksi mutta sitten täytyi kehittää joku tapa jolla ne saisi syötyä pikaisesti koska tofu sellaisenaan, no, kyllähän te tiedätte....

Olen tuskaillut vuosia käsiin hajoavien kasvispihvien ja -pyöryköiden kanssa mutta Halleluja, praise the Lord of Tofu, näiden kanssa ei ollut laisinkaan sitä ongelmaa! Ajoin massan vaan hyvin hienorakenteiseksi tunteella monitoimikoneessa jolloin tuloksena oli muotoiltava taikina joka pysyi kasassa. Samalla taktiikalla taidan jatkosssa tehdä kaikki kasvispihvit ja -pyörykät.

Etualalla aasialaisvaikutteiset pallerot,
 takana maussa oli mm. tilliä ja aurinkokuivattua tomaattia


Tofupyörykät aasialaisvivahteilla


1 paketti eli 250g tofua
1dl cashewpähkinöitä
1 rkl misoa
2 rkl sweet chili -soossia
1 rkl seesamöljyä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl paahdettua valkosipulitahnaa (Biona Organic Smoked Garlic Paste)
1 dl seesaminsiemeniä
noin 1/2 dl maissijauhoa

Rouhi cashewpähkinät monitoimikoneessa, siirrä kulhoon odottamaan. Aja kaikki ainekset maissijauhoja lukuunottamatta tasaiseksi monitoimikoneessa. Siirrä taikina kulhoon ja lisää maissijauhoja niin että koostumus on sopivan tömäkkä muttei kuitenkaan liian kuiva.


Tofupyörykät grillivivahteilla


1 paketti eli 250g tofua
1 dl auringonkukansiemeniä
5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä 
1 rkl paahdettua valkosipulitahnaa (Biona Organic Smoked Garlic Paste)
2 rkl barbecuekastiketta
noin 1/2 dl maissijauhoa
muutama oksa tilliä


 Aja kaikki muut ainekset maissijauhoja ja tilliä lukuunottamatta tasaiseksi monitoimikoneessa. Siirrä taikina kulhoon ja lisää maissijauhoja sopivasti. Pieni tilli ja lisää taikinan joukkoon.

Pyörittele taikinasta pieniä palloja. Uppopaista pyörykät öljyssä (180 C) tai paista pannulla. Itse käytin uppopaistoon vapun munkinpaistosta talteen ottamaani öljyä.








1 kommentti:

  1. Herkullisilta pyöryköiltä kuulostavat! Toinen koossapysyvien kasvispihvien/pyöryköiden salaisuus on muuten kikhernejauho.
    t. ituhippi :)

    VastaaPoista